Vrijdag 30 oktober 2020
Uit het AD

 

Leerlingen kunnen voortaan robots maken in eigen lab

Robots maken, computerspellen bedenken en codes ontrafelen. Dat kunnen leerlingen van de Spijkenisser Mgr. Bekkersschool in een Skillslab. Dat werd donderdag officieel geopend. 

Onderwijswethouder Wouter Struijk opende samen met een grote robot en een leerling van de school het nieuwe lab dat in de zomervakantie is ingericht. ,,We zien de digitalisering een enorme vlucht nemen, maar dit vraagt wel andere vaardigheden van ons. Het is goed om daar al vroeg kennis mee te maken via school’’, vindt Struijk.

Adjunct-directeur Ivan Broer van deze basisschool vertelt dat kinderen van nu opgroeien in een samenleving waar alles steeds sneller verandert, en digitale technologie en moderne media een grote rol spelen. ,,Het is zeker dat kinderen in het vervolgonderwijs, maar ook later in de samenleving, te maken krijgen met moderne media en digitale technologie. Elk jaar staat er bij ons op school centraal hoe wij als school kunnen aansluiten bij wat kinderen op dat moment en in de toekomst nodig hebben, en dit leek een goed moment voor dit lab.’’

TONEELSTUKJES

 

De robot geeft een hand aan een leerling in het nieuwe Skillslab op de Mgr. Bekkerschool.
De robot geeft een hand aan een leerling in het nieuwe Skillslab op de Mgr. Bekkerschool. © Peter de Jong Fotografie

Ylonka Bierenbroodspot, leerkracht en specialist nieuwe media, legt uit dat de kinderen spelenderwijs leren hoe zij moeten omgaan met moderne media. ,,Als school hebben we verschillende doelen voor elke groep bedacht die zij moeten behalen. Wij doen dit op een speelse manier, zoals met toneelstukjes of met materialen zodat ze het kunnen uitproberen.‘’

Broer en Bierenbroodspot zijn het erover eens dat het belangrijk is om in het basisonderwijs al bezig te zijn met digitale technologie. ,,De Skillslab is een futuristische ruimte, waarin kinderen worden aangezet tot creatief denken en zelf met oplossingen te komen. Kinderen geven ook aan dat zij het leuk vinden om op deze manier te leren’’, vertelt Broer.


Woensdag 11 maart 2020

 Uit het AD

Jacht op ELEKTRONISCH afval
PRIVÉFOTO
PRIVÉFOTO

Groep 8 van de Mgr. Bekkersschool uit Spijkenisse doet voor het eerst mee aan de E-waste-wedstrijd in Nissewaard. Scholen halen zo veel mogelijk elektronisch afval op in de buurt. De winnaar mag op schoolreis naar het Nemo Museum.


Maandag 17 februari 2020
Uit het AD

Deze Spijkenisser basisschool is vandaag helemaal in carnavalssfeer
De leerlingen krijgen een drumtastic workshop. © Privéfoto

Clowns, prinsessen en piraten: de meeste kinderen van Mgr. Bekkersschool in Spijkenisse kwamen vandaag als allerlei figuren verkleed naar school. Daar werden zij nog eens extra geschminkt om hun outfits nóg leuker te maken. Bijzonder: ook de docenten waren verkleed. Een groot festijn dus op de Spijkenisser school. 





Vrijdag 12 april 2019
Afbeelding
 

 
Ook op de Mgr. Bekkersschool werd lekker gesmuld. (Foto-Ok.nl / Rene Bakker)

Koningsontbijt dankzij Jumbo


Maar liefst 22 scholen in Spijkenisse kregen vanochtend het Koningsontbijt aangeboden door de drie Jumbo's in Spijkenisse. 

Voordat de kinderen aan het sportieve gedeelte van de Koningspelen begonnen, konden ze genieten van een ontbijt dat voldoende energie gaf voor een dag vol sport en spel. Het gevarieerde Koningsontbijt sloot aan op het thema 'water drinken' van de Koningsspelen. De filiaalmanagers hopen dat ze met het ontbijt kinderen en ouders gestimuleerd hebben iedere dag te beginnen met een goed ontbijt.
 

Vrijdag 22 maart 2019  
Spijkenisse - Wethouder Hamerslag keek vrijdag 22 maart 2019 even de kunst af, maar al snel wist hij de pannenkoeken met een flinke zwaai te keren.

Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag en om die reden hielp de wethouder in het Hart van Groenewoud met het bakken en later uitserveren van de pannenkoeken. Hij werd hierbij o.a. geholpen door het personeel en leerlingen van de Mgr. Bekkersschool.


Woensdag 6 maart 2019




Carnaval en vastentijd op de Mgr. Bekkersschool

Spijkenisse - De Mgr. Bekkersschool stond dinsdagmiddag 5 maart in het teken van carnaval. De carnavalsmiddag werd geopend door de twee leerkrachten, welke door de leerlingen waren gekozen tot prins en prinses carnaval. Ook onder de kinderen waren er een prins en een prinses gekozen welke voorop mochten lopen tijdens de optocht door de wijk.

Alle leerlingen sloten aan bij deze polonaise. De polonaise liep door de wijk "Groenewoud", waar de Mgr. Bekkersschool staat. De kinderen zagen er mooi verkleed uit en liepen vrolijk en enthousiast mee! Ook waren veel ouders aanwezig om de polonaise te aanschouwen. Het laatste ritueel van carnaval was de viering van Aswoensdag op 6 maart. Op het schoolplein werden de palmtakjes, die in de klassen hingen, verbrand door de pastoor van de kerk. De liefhebbers kregen een askruisje getekend op het voorhoofd door de pastoor. Aswoensdag is de afsluiting van de carnavalsviering en het begin van de vastentijd, waaraan de school natuurlijk ook aandacht zal schenken.



Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT