Vrijdag 30 oktober 2020
Uit het AD

 

Leerlingen kunnen voortaan robots maken in eigen lab

Robots maken, computerspellen bedenken en codes ontrafelen. Dat kunnen leerlingen van de Spijkenisser Mgr. Bekkersschool in een Skillslab. Dat werd donderdag officieel geopend. 

Onderwijswethouder Wouter Struijk opende samen met een grote robot en een leerling van de school het nieuwe lab dat in de zomervakantie is ingericht. ,,We zien de digitalisering een enorme vlucht nemen, maar dit vraagt wel andere vaardigheden van ons. Het is goed om daar al vroeg kennis mee te maken via school’’, vindt Struijk.

Adjunct-directeur Ivan Broer van deze basisschool vertelt dat kinderen van nu opgroeien in een samenleving waar alles steeds sneller verandert, en digitale technologie en moderne media een grote rol spelen. ,,Het is zeker dat kinderen in het vervolgonderwijs, maar ook later in de samenleving, te maken krijgen met moderne media en digitale technologie. Elk jaar staat er bij ons op school centraal hoe wij als school kunnen aansluiten bij wat kinderen op dat moment en in de toekomst nodig hebben, en dit leek een goed moment voor dit lab.’’

TONEELSTUKJES

 

De robot geeft een hand aan een leerling in het nieuwe Skillslab op de Mgr. Bekkerschool.
De robot geeft een hand aan een leerling in het nieuwe Skillslab op de Mgr. Bekkerschool. © Peter de Jong Fotografie

Ylonka Bierenbroodspot, leerkracht en specialist nieuwe media, legt uit dat de kinderen spelenderwijs leren hoe zij moeten omgaan met moderne media. ,,Als school hebben we verschillende doelen voor elke groep bedacht die zij moeten behalen. Wij doen dit op een speelse manier, zoals met toneelstukjes of met materialen zodat ze het kunnen uitproberen.‘’

Broer en Bierenbroodspot zijn het erover eens dat het belangrijk is om in het basisonderwijs al bezig te zijn met digitale technologie. ,,De Skillslab is een futuristische ruimte, waarin kinderen worden aangezet tot creatief denken en zelf met oplossingen te komen. Kinderen geven ook aan dat zij het leuk vinden om op deze manier te leren’’, vertelt Broer.


Woensdag 11 maart 2020

 Uit het AD

Jacht op ELEKTRONISCH afval
PRIVÉFOTO
PRIVÉFOTO

Groep 8 van de Mgr. Bekkersschool uit Spijkenisse doet voor het eerst mee aan de E-waste-wedstrijd in Nissewaard. Scholen halen zo veel mogelijk elektronisch afval op in de buurt. De winnaar mag op schoolreis naar het Nemo Museum.


Maandag 17 februari 2020
Uit het AD

Deze Spijkenisser basisschool is vandaag helemaal in carnavalssfeer
De leerlingen krijgen een drumtastic workshop. © Privéfoto

Clowns, prinsessen en piraten: de meeste kinderen van Mgr. Bekkersschool in Spijkenisse kwamen vandaag als allerlei figuren verkleed naar school. Daar werden zij nog eens extra geschminkt om hun outfits nóg leuker te maken. Bijzonder: ook de docenten waren verkleed. Een groot festijn dus op de Spijkenisser school. 

Vrijdag 12 april 2019
Afbeelding