Op de Mgr.Bekkersschool word je wie je bent.
Vanuit onze katholieke inspiratie krijgt ieder kind de kans om uit te groeien tot een gelukkig mens die zichzelf kent, open staat voor anderen en om kan gaan met zowel voor- als tegenspoed.

Het omgaan met je ‘eigen’ emoties staat hierbij voor ons centraal. Ons gedrag wordt vaak bepaald door emoties, terwijl we ons hier regelmatig nauwelijks van bewust zijn. Ieder kind heeft zijn eigen emoties. Door onze Sova-lessen laten we leerlingen ontdekken waar hun emoties vandaan komen, welke eigenschappen bij hen passen en over welke sociale- en morele talenten ze beschikken. Aan de hand hiervan kunnen we onze kinderen zich leren te verplaatsen in anderen en leren met respect om te gaan met elkaar. Naast onze Sova-lessen bieden we Rots- en waterlessen aan.

Katholieke identiteit

We zijn trots op onze katholieke identiteit. We geven hier onder andere invulling aan door: regelmatig voor wie wil te bidden, wekelijks levensbeschouwelijke lessen aan te bieden, ieder schooljaar mee te doen met een of meerdere acties voor goede doelen en aandacht te besteden aan de Eerste communie en de viering van Christelijke feestdagen. Wilhelmus Marinus Bekkers had veel aandacht voor zowel gelovigen als niet-gelovigen. Op de Bekkersschool zien we iedere geloofsovertuiging en/of culturele achtergrond als verrijking op ons bestaan. In de lessen Geestelijke stromingen maken kinderen ook kennis met andere godsdiensten.

 

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT